Σε αυτή την ανάρτηση θα επικεντρωθώ στο Wordpress, αλλά και πιο συγκεκριμένα, στο πρόσθετο "Updraft Plus". H δωρεάν έκδοση του "Updraft Plus" είναι πραγματικά υπεραρκετή για τον μέσο ιδιοκτήτη blog. Με μια γρήγορη ματιά, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:
- Αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας ανα Χ ημέρες
- Επιλογή πλήρους αντιγράφου ασφαλείας (βάση δεδομένων, εικόνες και αρχεία), ή μονο της βάσης δεδομένων. Για blog που δεν χρησιμοποιούν πολλές εικόνες, η δεύτερη επιλογή είναι η καλύτερη. Να σημειώσω εδώ, οτι μπορείτε να έχετε πολλές εργασίες αντιγράφων ασφαλείας προγραμματισμένες, οπότε μπορείτε πχ να προγραμματίσετε 1 φορά το μήνα να παίρνει πλήρες αντίγραφο ασφαλείας, και μια φορά την εβδομάδα μόνο τη βάση δεδομένων.
- Απομακρυσμένη αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας σε: Dropbox, Google Drive, FTP Server, Amazon S3, RackSpace, Openstack. Επίσης υποστηρίζεται και η αποστολή των αρχείων μέσω email.
- Επαναφορά απο αντίγραφο ασφαλείας
- Αποθήκευση μεγάλων site σε πολλαπλά αρχεία
- Επιλογή αρχείων που θα συμπεριληφθούν (πρόσθετα, θέματα, περιεχόμενο, κλπ)
- Λήψη αντιγράφων ασφαλείας απο τον browser
![]() |
Εικόνα απο το διαχειριστικό περιβάλλον του πρόσθετου, απο την επι πληρωμή έκδοση του. |
Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη υπηρεσία που δεν υποστηρίζεται απο την δωρεάν έκδοση, η επι πληρωμή έκδοση του πρόσθετου, υποστηρίζει:
- Onedrive
- Copy.com
- Google Cloud Storage
- SFTP (Secure FTP) & SCP
- WebDAV (πχ για λύσεις τύπου ownCloud ή κάποιον άλλο δικό μας διακομιστή)
- UpdraftVault Plus (παρέχεται απο τους δημιουργούς)
![]() |
Οι ρυθμίσεις του plugin |
Θα επανέλθω σύντομα με οδηγό χρήσης του plugin, καθώς και με λύσεις αντιγράφων ασφαλείας για άλλου είδους ιστοσελίδων ή blogs.
Εσείς τι πλατφόρμα χρησιμοποιείτε για τον ιστότοπό σας; Αφήστε μου ένα σχόλιο!
0 Comment to "[Tips] Αντίγραφα Ασφαλείας - Wordpress"
Δημοσίευση σχολίου